About us

Breda Game City is non-profitorganisatie die zich richt op het stimuleren van de videogames industrie in Breda en het creëren van een professionele, gezonde & creatieve omgeving voor de industrie.

x

Vanwege ons brede netwerk kunnen wij op maat ondersteuning bieden aan het gehele ecosysteem waar nodig. Door de korte lijnen met de regionale overheid, bedrijfsorganisaties, onderwijs en wetenschap, kan Breda Game City efficiënt inzetten op het opstarten en opschalen van studios in de regio. 

In het bijzonder werken we nauw samen met de Gemeente Breda en de Breda University of Applied Studies (BUAS) om te voorzien in de specifieke behoeften van studio’s, studenten en andere partijen die geïnteresseerd zijn in de professionele ontwikkeling van de videogamessector en/of partijen zich in en rondom Breda willen vestigen.

We moedigen organisaties aan om een ​​gezonde, veilige en inclusieve werkomgeving toe te passen. We nemen het voorbeeld door ons zo positief en inclusief mogelijk te laten besturen en tegelijk ondersteunen en stimuleren wij een breed scala aan organisaties die zich op deze thematiek richten.

Door continu nieuwe wereldwijde kansen en partnerschappen te verkennen en te initiëren, streven we ernaar een ​​voorloper te zijn in het maken van hoogstaande games en het organiseren van creatieve en innovatieve evenementen.

Ons doel is om Breda internationaal op de kaart te zetten door het zichtbaar maken van het veelzijdige Bredase talent. Ook zijn wij er om de ideale factoren creëren voor (nieuwe) bedrijven om zich in Breda te vestigen. We ondersteunen de ontwikkeling van studio’s in Breda en streven ernaar een volwaardige hub in West-Europa te worden voor game-ontwikkelaars. 

Breda beheerst de perfecte mix om een krachtige game-ontwikkelingshub te zijn vanwege de lokale sfeer, locatie en infrastructuur.

Accordion Content

Breda ligt in het zuiden van Nederland, nabij Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam, en profiteert van uitstekende internationale reisverbindingen, maar met een hogere levensstandaard en lagere kosten dan de Randstad. We profiteren van één van ’s werelds best beoordeelde opleidingen op videogame gebied; BUas – Breda University of Applied Sciences. 

Breda is de ideale locatie om nieuwe studio’s op te zetten en bestaande studio’s verder te ondersteunen. Het doel van Breda Game City is om dit zo gemakkelijk en soepel mogelijk te laten verlopen!

Leer meer (EN)

Breda Game City is opgericht in 2020 door een team van experts die zich verbonden voelde in het wederzijds besef van onaangeboord game-ontwikkelingspotentieel in de stad Breda.

Team

Matthijs van de Laar (he/him)
Voorzitter

Matthijs is medeoprichter en creatief directeur van een Bredase gameontwikkelstudio Twirlbound. Tijdens zijn tweede jaar van de International Game Architecture en Design opleiding ...

René Otto (he/him)
Secretaris

René is an award-winning video game lawyer at Van Iersel Luchtman (VIL). At VIL he has founded and leads the only full-service legal team in the Netherlands which focuses on providing legal advice ....

Prof. Mata Haggis-Burridge (he/they)
Penningmeester

Mata is an award-winning game designer and writer with over twenty years experience of both AAA and indie development, including ‘Burnout Paradise’, ‘Aliens Versus Predator’ (2010), 'Resident Evil Resistance' ...

Panji Oudsen (he/him)
Coordinator

Panji is a marketing specialist with a focus on the creative industry, specialising in a wide range of disciplines in marketing, project management and events. As an event manager he has been involved ...

Sabina Dirks (she/her)
Coordinator

Na het behalen van haar masterdiploma heeft Sabina diverse ondernemingen succesvol opgezet en gerund: onder andere een marketing- en communicatiebureau, een uitzendbureau voor minderheden, een taxiblad en een foodtruck. Inmiddels is Sabina ...