News

Breda Game City steunt Bredase studio’s op gamescom 2021

BREDA, NEDERLAND, 27 juli – 2021 – Breda Game City kondigt haar aanwezigheid aan op de gamescom & devcom van dit jaar, waar ze aanwezig zullen zijn met een Bredase delegatie en een digitale Bredase stand zullen organiseren om het talent van de stad te verbinden met een wereldwijd publiek!

Breda Game City (BGC), de stichting die de Nederlandse stad Breda op de internationale videogame kaart wil zetten, ging eerder dit jaar van start en is nu al aanwezig op ‘s werelds belangrijkste internationale evenementen voor de videogames industrie: gamescom en B2B voorloper devcom. BGC’s aanwezigheid op deze belangrijke evenementen (23-27 augustus) zal twee van de belangrijkste doelen van de stichting verwezenlijken: het ondersteunen van Bredase videogame professionals in hun carrière en het bieden van informatie aan internationale bedrijven over de uitstekende factoren van Breda die het een perfecte stad maken om een bedrijf in te vestigen.

BGC zal de wereld kennis laten maken met de grote projecten die hun wortels in Breda hebben door middel van een digitale stand en door een Bredase delegatie de kans te geven deel te nemen aan de conferentie. BGC zal een selectie van de beste projecten uit Bredase studio’s presenteren, waaronder Twirlbound, Sassybot, Raidflux, Stitch Heads, en nog veel meer! BGC steunt deze lokale bedrijven door financieel en praktisch bij te dragen aan hun aanwezigheid op de evenementen – en er zijn nog steeds plekken beschikbaar via deze link!

De doelen en interesses van elk bedrijf verschillen; Meervoudig bekroonde studio Twirlbound (de maker van het succesvolle spel Pine) brengt een gloednieuwe kleurrijke open wereld IP naar Gamescom, op zoek naar een investeerder of uitgever om hun nieuwe spel in productie te nemen. Sassybot zal aanwezig zijn om te netwerken en om hun ontwikkelingsstudio en games (Fragments of Him en Winkeltje: The Little Shop) onder de aandacht te brengen. Veel andere bedrijven willen hun internationale netwerk uitbreiden, leren van vakgenoten en interviews geven aan journalisten uit de videogame-industrie.

Naast de inspanningen die BGC namens deze lokale studio’s levert op gamescom en devcom, draagt BGC bij aan de bekendheid van de stad Breda zelf als ideale nieuwe Europese hotspot voor videogame gerelateerde bedrijven die op zoek zijn naar een nieuwe of aanvullende thuisbasis, en draagt daarmee bij aan het gehele Nederlandse videogame ecosysteem.

Breda biedt een unieke propositie voor bedrijven die zich willen vestigen of willen uitbreiden in Breda en het zuiden van Nederland – op het gebied van sfeer, infrastructuur, kwaliteit van werk en sociaal leven, en groeimogelijkheden. Bovendien is de talentenpool in Breda enorm en van zeer hoge kwaliteit door de aanwezigheid van de Breda University of Applied Sciences (BUas), een van de hoogst aangeschreven internationale opleidingsinstituten voor de videogame-industrie wereldwijd.

Dit artikel is een automatische vertaling van het Engelstalige artikel.

Recent news

Subscribe to our newsletter!

Submit your company!

Submit your game!