News

IT’S ON – Breda Game City

Breda maakt zich sterk voor haar videogame industrie

BREDA, NEDERLAND, 19 Mei 2021 – Vandaag kondigt Breda Game City officieel haar bestaan aan! Stichting Breda Game City focust zich op de lokale mogelijkheden en beoogt een professionele, gezonde en creatieve omgeving te creëren voor de voortvarende videogame industrie in Breda.

Breda Game City

Stichting Breda Game City (BGC) is opgericht door een divers team van experts dat zich verbonden voelt vanwege het gezamenlijk besef dat er in Breda vele onbenutte mogelijkheden en kansen liggen voor de videogames industrie.

Matthijs van de Laar – voorzitter BGC en Co-Founder Twirlbound “Tijdens mijn opleiding en de opstartfase van onze gamestudio kwam ik erachter hoe nuttig een lokale community kan zijn en hoe dit in Breda nog kon verbeteren. Een dergelijke community is niet alleen handig voor game developers onderling, maar ook de betrokkenheid en steun van lokale partijen als de gemeente Breda zijn uiterst waardevol in dit stadium. Met Breda Game City zetten we ons in om het gemakkelijker te maken voor starters en bestaande bedrijven om deze lijntjes te benutten, de kansen te verzilveren en developers voor een deel te ontlasten zodat ze zich meer kunnen focussen op het ontwikkelen van games.

De stichting heeft als doel om Breda en de Zuidelijke Nederlandse regio zowel nationaal en internationaal op de kaart te zetten. Dit doen ze door het veelzijdige Bredase talent zichtbaar te maken en ook door de ideale factoren, kansen en activiteiten op te zoeken en/of te creëren voor nieuwe en bestaande bedrijven in Breda.

Belangrijke partner voor de organisatie is de Breda University of Applied Sciences (BUas). Robbie Grigg directeur ‘BUas Academy for Games and Media’ roemt dit initiatief: “We zijn zeer verheugd met de oprichting van Breda Game City. Na het afstuderen vertrekken de meeste studenten naar gamestudio’s overzee of elders in het land, maar Breda heeft alle belangrijke ingrediënten voor een gameontwikkelinghub: briljante alumni, een perfecte locatie in Europa met uitstekende reis verbinding, betaalbare infrastructuur en de kenmerkende Nederlandse werkethos gecombineerd met een hoge levenskwaliteit. Breda Game City is een mooie stap om meer studentenstartups zoals Twirlbound en Stitch Heads te ondersteunen en grotere gamestudio’s naar de stad te trekken.

De Gemeente Breda is ook betrokken als partner, daar ze zich wil ontwikkelen als Internationale Hotspot voor Toegepaste Technologie en Creativiteit. Onderdeel hiervan is het samen met bedrijven en kennisinstellingen inzetten op het stimuleren van innovatie en ondernemerschap. Breda Game City sluit hier goed bij aan en de gemeente heeft haar steun dan ook al toegezegd voor de komende jaren.

Wethouder Economie, sociale zaken, internationaal en bedrijfsvoering Boaz Adank over de rol van de gemeente: “Breda heeft de ambitie om het knooppunt van het Zuiden te worden voor Toegepaste Technologie en Creativiteit. Samen met Breda Game City gaan we ons inzetten om het vestigingsklimaat in Breda zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor deze sector. Er liggen in Breda mooie kansen om de bestaande creatieve community te verrijken met bedrijven die zich richten op de ontwikkeling van games. In tijden waar gamification en serious gaming een enorme groei doormaken mag deze tak niet ontbreken in Breda. Zeker ook omdat we de talenten op dit vakgebied in onze stad opleiden.

Over Breda Game City

Breda Game City is non-profitorganisatie die zich richt op het stimuleren van de videogames industrie in Breda en het creëren van een professionele, gezonde en creatieve omgeving voor de industrie.

Het startend bestuur bestaat uit: Matthijs van de Laar (Voorzitter), Prof. Mata Haggis-Burridge (Penningmeester), René Otto (Secretaris), Jitske Habekotté (Bestuurslid) en Laura van de Mast (Bestuurslid). Breda Game City heeft naast de banden met de gemeente Breda en de BUas, ook partnerschappen met Van Iersel Luchtman Advocaten en Copernica.


Breda ligt in het zuiden van Nederland, nabij Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam, en profiteert van uitstekende internationale reisverbinding, maar met een hogere levensstandaard en lagere kosten dan de Randstad. Breda profiteert van één van ‘s werelds best beoordeelde opleidingen op videogame gebied; BUas – Breda University of Applied Sciences.

Recent news

Subscribe to our newsletter!

Submit your company!

Submit your game!